twitter facebook instagram bloglovin tumblr google plus pinterest youtube

6 January 2013

Tuusula 2013

Heipä hei ja tervetuloa! Aloitan tän blogin eikä se varmaankaan onnistu sen paremmin, mitä nyt yleensä. :)

Elikkäs vuosi alkoi aivan mielettömän upeasti! Sain jo tossa joulukuussa viestiä Studio Eliteltä, jonka kuvaaja sitten kyseli kiinnostusta mallin uralle. Aluksi tietenkin ajattelin, että joku puskajussi siellä vaa kirjottelee joillakin taka-ajatuksilla, koska viesti facebookin kautta tuli. No, eipä mitään, kyselin kavereilta paikasta ja yksi sattui tuntemaan. Sittenpä soitin sinne ja kyselin vähän ja sanoivat vaan, että laitappa hakemusta tulemaan. Pikkasen kesti senki laittaminen, koska venasin yhtä kuvaa sen kuukauden ja niimpä nyt viime maanantaina, eli 31.12.2012 laitoin hakemuksen menemään ja jo keskiviikkona sieltä soitettiin ja mut oltiin hyväksytty koekuvauksiin ja haastatteluun. Ens torstaina olis nyt sitte tarkotus mennä, toivottavasti pääsen siitä sitte vielä pitemmällekin.

Sitten oon jo pitkään unelmoinu vaihtarivuodesta Australiassa ja olinki jo melkeen lähössä EF:n kautta, kun kävikin infotilaisuudessa ilmi, ettei järjestöllä ollutkaan vaihtariohjelmia enää Suomesta - että kiva vaan ku mainostivat sielä sivuilla... No, mutta nyt sitten sainkin STS:n esitteitä postissa ja löysin sieltä sitte vaihtariohjelman Ausseihin ja oli ihan innoissani. Kävin kattoo netistä vähän ajakohtia, ku sieltä sitten hyppäs ruudulle teksti, että kaikki paikat oli jo menny D: Soitin sitte sinne ja ne sanoki, että kaikki vuoden 2013 paikat Australiaan oli menny, mutta vuoden 2014 (jollon olisin lähössä) paikat ei ole viel ees tullu. Ne sitte lupas laittaa sieltä säpöä heti, ku paikat on varattavissa, joten sekin unelma pelastu :).

Mutta tosiaan noiden lisäksi mulla oli aivan maailman paras viikonloppu, sillä mun kaveri Mustikkapolusta, Iida, tuli vihdoin käymään meillä, pe-su.

Perjantaina sain sitten hienolla verukkeella "meen kaveria vastaan asemalle" viimeisen tunnin vapaaksi koulusta ja lähdin bussilla juna-asemalle. Mieletön fiilis nähdä ihminen ekaa kertaa livenä, kun oltiin jo kaks vuotta tunnettu mesetellen ja skypetellen. Mentiin syömään laatuateria Hesburgeriin kyytiä odotellessa.

Illalla mulla oli rästitunti ja Iida tulikin sitten kuvaamaan huippu-Canonilla (EOS 5D) mun tuntia. Menin DWB tamma Donnalla koulua ja pikkasen puomeja + kavalletteja. Ihan mukavaa - ja haastavaa menää noita kavallettaja viimesyksyisen 90cm:n jälkeen (oma enkka :D).

Kuvissa siis minä noissa muissa, paitsi oikeessa yläreunassa (siellä Iida).
Perjantai-ilta venähti aamukolmeen dataten koneilla, upeeta sosiaalista toimintaa :D.

Lauantai starttasi kello kymmenen herätyksellä ja siitä sitten lenkille. Mulla siis shetlannin lammaskoiranaaras kitukasvuisena versiona. Lähdettiin sitten läheiselle golfkentän hiekkatielle kuvaamaan, koska siellä ihan kohtalauset maisemat.

Lenkin jälkeen päätettiin lähteä junalla Helsinkiin kattomaan Alaksanterinkadun jouluvaloja ja Stockmannin jouluikkunaa, jotka hyvällä tuurilla olivat vielä siellä. Huonoksi onneksi taas yks ihana britti-jenkki karkkikauppa, Behnford's, oli muuttanut pois, enkä saanut ostettua Nerdsejä tai Kitkatteja.

Helsingissä käytiin syömässä myös sushia. Ite oon syöny kerran aikasemmin sushia, taiwanilaisen kaverin kanssa, joten oli pakko viedä Iidakin kokeilemaan tätä harvinaista herkkua. Siinä sitten taisteltiin puoltuntia puikkojen ja kalapalojen kanssa. Kyllä kummatkin tykättiin, oma suosikkini on jättikatkarapua riisin kanssa.

Myöhemmin illalla katsottiin Putouksen avausjakso. Hahmot taas tänä vuonna alkuun vähän laimeita, mutta kyllä se varmaan siitä, kun vauhtiin pääsevät. Nukkumaan päästiinkin tänään jo kello 1:jotain.

Sunnuntaina, siis tänään, herättiin sitten ilman herätystä vähän vaille 12, eli ainakin nukuttin tarpeeksi. Saa nähdä miten onnistuu herääminen huomenna puol seittemältä.

Tänään kuitenkin keskityimme pelkästään valokuvaukseen. Iida "ammattikuvaajana" neuvoi muakin oman kamerani kanssa, vaikka pääasiassa kuvattiinkin sen superkameralla. Otettiin reilusti, varmaan päälle 500 muotokuvaa, joista vaan puolet pääsi hyvien listalle.

Yllättävää, kuinka paljon helpommin saa hyviä kuvia mustavalkosena!
Sisäkuvausten jälkeen mentiin vielä ulos hetkeks kuvaamaan. Nuppukin (siis se mun koira) pääsi vähän hyppimään esteitä ja hienoja kuviahan sieltä tulikin!

Aika kattava alotuspostaus tuli :D Toivottavasti oli kiva ja liitytte lukijoiksi, näin kliseesti sanottuna.

No comments:

Post a Comment

blogger template